ZŠ Trnka Dobříš

Adapťáky 4. - 9. třídy 2022

Od 4. do 9. září si většina tříd TRNKY užívá společné ladění na Adaptačních výjezdech. Jak je vidět, nenudí se!

Čtvrtá třída posílá své pozdravy z Terra Farmy, mají se tam fajn, užívají si sluníčka, hrají hry, malují, dokonce hledají houby. Došlo i na oslavu 10. narozenin. 

Páťáci si užili večerní posezení u ohně, koupačky v bazénu i klidné chvíle s knihou, nechyběl dokonce ani bowling.

Šesťáci a sedmáci vyrazili do Kloknerovy Boudy. A hned se jim zadařilo zachránit a vrátit ztraceného pejska. Kluci se k případu vyjádřili: "Akce proběhla celkem poklidně, nemuseli jsme použít žádné donucovací prostředky kromě šunky. Pohřešovaný se jmenuje Čenda, je mu rok a půl." Během týdne se šesťáci zamýšlí nad svým přechodovým rituálem do druhého stupně a sedmáci se stanou jejich průvodci. 

Osmáci se věnují svému programu v Krušných horách. Spolu s průvodkyní Štěpánkou a jejími psy Nukilíkem a Karlem se dozvěděli o místních vlcích. Kolik centimetrů měl podle Vás největší vlčí bobek, který Štěpánka našla? A poznáe všechny hry, které si stihla osmička během adapťáku zahrát?

Deváťáci zahájili na chatě Sokolka svou druhostupňovou kariéru. Kruh se uzavírá a tak sem nostalgicky zamířili i letos. Vzpomínky na ně promlouvaly ze všech stran. Na jejich prvním výletu nechyběla bobová dráha, Stezka přátelství, hry, legrace, mnoho vzpomínek a báječný program. Navštívili i rozhlednu Slovanka, kde kdysi žáci poznali své druhostupňové učitele. Další den naplánovali kluci výlet k vodní nádrži Bedřichov. Díky dokonalé organizaci měli všichni s sebou plavky, takže nic nebránilo plavání. Voda i plavci se osvědčili! Pokud se plavalo dost rychle, počíteční pocit chladu se změnil na příjemné osvěžení :-) Tento den končil prázdninově ohněm, buřty, hrami a reflexí dne.

Prvňáčci sice neodjeli na adapťák, ale zato už vyzkoušeli zapsat svá jména pomocí modelíny a skvěle se jim dařilo! Ve družině dokonce postavili mrakodrap.